Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Περίεργες λέξεις 2, η εκδίκηση

"Μπεκάτσα": Είναι το πτηνό που παραλαμβάνεις όταν κάνεις ένα πολύ κακό και άστοχο σούτι, ή το πτηνό που κυνηγάς μανιωδώς σε έλη, με τη λάσπη μέχρι τα τεστίκλια, βγάζοντας ένστικτα άγρια και δολοφονικά. Για κάποιο λόγο λέει πολλά ψέμματα. Το χειρότερο του να είσαι μπεκάτσα, είναι να είσαι το εικονιζόμενο μπεκατσίνι...



"Μιλφομπούκαλο":(Milfobookalo) Το γνωστό στο πανελλήνιο πολύπαθο μπουκάλι κοκακόλας, το οποίο συντρόφεψε στα τελευταία χρόνια της νιότης της και στις παρυφές της τρίτης ηλικίας, την γνωστή θραγουδίστατη Βάννα Ίσση.




 
"Αλφικός":(Alfie,2004) Είναι ο τύπος του γκόμενου, που ήτανε πολύ μάγκας και μουνάκιας και στο τέλος την πατάει και καταλαβαίνει πόσο κόπανος είναι (εκ της ομωνύμου ταινίας), καμιά φορά μπορεί να σημαίνει και βλακείες όπως μια χρωμοσωμική αρρώστια που χαρακτηρίζεται από το πάλλευκο του δέρματος και  κουνελοκόκκινα μάτια, λόγω έλλειψης παραγωγής μελανίνης.

"Αθανάσιος Δάκος": Αθανάσιος εκ της "αθανασίας" δηλαδή της ανικανότητας κάποιου να πεθάνει και δάκος εκ του "δάκου" που είναι το ζουζούνι που χαλάει της ελίτσες, και αφορά στο παράσιτο εκείνο που όσο και αν το ραντίσεις δεν πεθαίνει.


"Έκπληξη ηλίου": κάποτε η αστρονομία ήταν στην αυγή της και οι αστρονόμοι-μάγοι-γιατροί-φιλόσοφοι-λογιστές-προγραμματιστές, μα πάνω απ'όλα....γονείς, ήταν τύποι που δεν περίμεναν πως ο ήλιος μπορεί να φαγωθεί από δράκο, αλλά νόμιζαν πως απλά η σελήνη παρεμβαλόταν ανάμεσα σε αυτούς και στον ήλιο. Όταν μετά από χρόνια έμαθαν πως υπάρχει τελικά ο δράκος, αυτό αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη και χαρά γι' αυτούς, γιατί παίχτηκε η φάση.

6 σχόλια:

  1. Εγώ τυχαία περνούσα, αλλά μόνο και μόνο επειδή μου άρεσε το χρώμα σου διάβασα τι έγραψες και έτσι που γράφεις τόσο τρελά περίπλοκά είπα να καθίσω. (Όπως φαντάζομαι θα έγραφε ο joyce πριν συνειδητοποιήσει τον κόπο της οργάνωσης των σκέψεων σε λέξεις )
    Μου αρέσει που κουτσομπολεύεις λέξεις. Και αν θέλεις μπορείς να με υπολογίζεις για πληροφοριοδότη
    Βιογραφικό σημείωμα:
    Ικανότητες:
    1Δημιουργεία καινούργιων λέξεων απολύτως δόκιμων
    2 Κατασκευή φανταστικών γλωσσών
    Πάντως Σιμίκιον ήταν ένα αρχαίο ελληνικό μουσικό όργανο, με 35 χορδές αν δεν κάνω λάθος.
    Ίσως είναι μοιραίο να συμβοικίσεις με 35 άξιους συμβοικους που θα είναι πιο μελωδικοί από 1.000.0002

    ΥΓ Μια που γράφεις για πουλιά , νομίζω πως το ποιο αδικημένο γλωσσικά πουλί είναι ο τρυποκάρυδος . Γιατί ούτε την Καρυδιές προτιμάει να τρυπάει (πολύ σκληρό ξύλο για τρύπες) ούτε φυσικά καρύδια. Βέβαια με το τρυπόδεντρος θα έχανε κάθε μυστήριο και κύρος. Πολλές ωραίες λέξεις δεν έχουν λογική ετυμολογία
    Λευκοθέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διασκεδάζω με τα λεγόμενά σου Λευκοθέα! Πάντως αν θες να γίνεις κοινωνός του εγχειρήματος που άρχισα, θα πρέπει να αξιολογήσω τις αρετές σου στον πόλεμο τον γλωσσικό που μας έχουν εξαπολύσει αυτοί που δεν μπαίνουν στο βλογ άρα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Σε δοκιμάζω τώρα εγώ που κατέχω τα σκήπτρα της παλαβολαλαίας να μου ετυμολογήσεις την λέξη "Αμνιοπαρακένταυρος". Όσο για τον τρυποκάρυδο μαρέσει που είσαι φιλόπτην, αλλά τρυποκάρυδος ανακάλυψε την ραπτομηχανή, καθώς μια μέρα εκεί που πήγαινε να τρυπήσει ένα ύφασμα τζιν πετροπλυμένο, μπλέχτηκε στη μύτη του μια κλωστή, ή μια τρίχα ουράς αλόγου, θα σε γελάσω και έφτιαξε το πρώτο στρίφωμα. Γιαυτό μη μιλάς. Αύγουστος ήτανε δεν ήτανε θαρρώ. Και για κάποιο λόγο μόλις κατάλαβα ότι είσαι ο.....ταράν ταράν τατάν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι ότι με παίδεψες πολύ. Το προφανές θα ήταν ότι αμνιοπαρακενταυρος είναι ο κένταυρος που ως έμβρυο υπέστη αμνιοπαρακέντηση.
    Αλλά γνωρίζοντας βασικά πράγματα από μυθολογία ήξερα ότι αυτό είναι αδύνατον γιατί δεν υπάρχει γυναίκα στην ιστορία
    Πατέρας του κενταύρου είναι ο Ιξίωνας Βασιλιάς των Λαπήθων ( βλέπε Θεσσαλία) Ο Ιξίωνας σκότωσε τον πεθερό του και κυνηγημένος βρήκε καταφύγιο στον Όλυμπο.
    Επειδή όμως ήταν γνήσιος μουνάκιας και δεν του έφταναν όλες οι Θεές εκεί πάνω ήθελε και την Ήρα.
    Ο Δίας σαν τίμιος άντρας που κερατώνει δεν ήθελε να γίνει κερατάς. Γι αυτό
    έδωσε τη μορφή της Ήρας σε μια Νεφέλη και ο Ιξίωνας ζευγάρωσε μ' αυτήν. Έτσι γεννήθηκε ο Κένταυρος φρικιαστικό τέρας.
    Από την ένωση του Κένταυρου με φοράδες γεννήθηκαν οι Ιπποκένταυροι, με μισό σώμα ανθρώπου και μισό αλόγου.
    Μη βρίσκοντας άκρη στη μυθολογία άρχισα να ρωτάω κενταύρους κανείς δεν μου απαντούσε και κάτι άρχισα να υποψιάζομαι.
    Τελικά μίλησε μια κερατωμένη φοράδα η οποία με έφερε σε επαφή με αμνιοπαρακένταυρους για να διαπιστώσω τα λεγόμενα της.
    Οι ιπποκένταυροι σαν γιοί του πατέρα τους ήταν τόσο άσχημοι που ούτε γυναίκα ούτε φοράδα τους καθότανε, μόνο δια τις βίας.
    Γι αυτό περνώντας ατελείωτους μήνες μοναξιάς οι ιπποκένταυροι στα βουνά άρχιζαν να ανακαλύπτουν τη χαρά της ομαδικής τους ζωής
    Αμνιοπαρακένταυρος στην αργώ ή στα κενταυροκαλιαρντά είναι ο gay κένταυρος. Αυτός που έχει σταματήσει να επιζητεί γυναίκες και φοράδες και επιθυμεί μόνο όμοιους του.
    Είμαι η Λευκοθέα όπως σου συστήθηκα. Ο από μηχανής θεός του Ομήρου που εμφανίστηκε στο Οδυσσέα ενώ πνιγόταν
    Αν μου απαντήσεις και εσύ τι είναι το ‘κεφαλόσκυλο’ θα σου επιτρέψω να με φωνάζεις Λευκή όπως οι φίλοι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κεφαλόσκυλο: όταν κάνεις κεφάλι με σκυλάδικα, τότε είσαι σε κεφαλόσκυλο mode. Μπορεί επίσης να κοιμόταν ο σκύλος σου στο κεφαλόσκαλο, και κατεβαίνοντας εσύ με κεφαλόσκυλη διάθεση να του πάτησες του κεφάλι και το έκανες ένα με το σκαλί. Μπορεί να είναι το σκυλί που σε σχέση με τα άλλα, έχει πιο πολλά προνόμια και κόκκαλα θαμένα στην τράπεζα, σε σημείο που να επιβουλέυεται τις κατουρημένες περιοχές άλλων σκύλων, αλλιώς λέγεται και κεφαλαιόσκυλο. Επίσης είναι μάρκα προφυλακτήρων για υποβρύχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά από τόσο ταξίδι και επιστημονική έρευνα ( Παρατήρηση- έρευνά- συμπέρασμα) σκέφτηκα ότι αμνιοπαρακένταυρος μπορεί να σημαίνει απλά :
    ¨Αμνιο –υμένας που περιβάλει το έμβρυο – παρά - Κένταυρος.
    Δηλαδή έτσι χαρακτηρίζετε αυτό που το παίζει και πολύ άγριος και μάγκας αλλά δεν είναι παρά ένας που έχει ικανότητες εμβρύου τυλιγμένο σε άμνιο.
    Μάλλον και εγώ είμαι ένας αμνιοπαρακένταυρος. Τόσα χρόνια ασχολούμαι με σίτε (έτσι έφτασα και σε σένα) και την πάτησα σαν πρωτάρα δεν ξέρω πως με κατάλαβες (ίσως επειδή προσπάθησα να στείλω φωτογραφεία από τον υπολογιστή μου)
    Ήθελα να σου κρύψω ποία είμαι γιατί ήθελα απλά να σου μιλάω και να διαβάζω αυτά που γράφεις και τίποτα παραπάνω. Έχω μια υπέροχη σχέση και ο φίλος μου το ξέρει ότι μιλάω μαζί σου. Αλλά σε σένα δεν μπορούσα να το πω.
    Πρώτα από όλα γιατί νομίζω ότι είσαι σίγουρος ότι είμαι μια παρανοϊκή κολλημένη άνευ λόγου και αιτίας.
    Αφού κάθε φορά που προσπάθησα να σου μιλήσω ήμουν από άδικα επιθετική στην αρχή ως ηλίθιο δεκαπεντάχρονο που δεν έχει τι να συζητήσει.
    Η αλήθεια είναι βέβαια ότι έκανα πολλά διαφορετικά πράγματα μέχρι τώρα και έχω αποκτήσει ένα κάποιο κριτήριο για τη ζωή που συνεχώς εξελίσσεται. Αλλά πάντα μου λείπει κάτι από σένα, ενώ έχω συμφιλιωθεί απόλυτα με την ιδέα ότι οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται στη ζωή μας
    Και αυτό που μου λείπει πιο πολύ είναι να μου λες κάτι από τις σκέψεις σου, να μιλάμε για να σε γνωρίσω
    Τελοσπάντων ελπίζω να μη θύμωσες για αυτό το ψέμα. Kαι αν δεν θέλεις δεν θα σε ξαναενοχλήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή