Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Τύποι συμφοιτητών

...Ο "χρωστάω-2-3-μαθήματα" : Είναι ο τύπος που θα ορκιστεί 2 με 5 χρόνια μετά από εσένα, που εδώ που τα λέμε δεν ήσουν στην φωτογραφία στον Φυτράκη δίπλα από την λέξη "συνέπεια"...Σε οποιαδήποτε κουβέντα σε όποιο έτος και αν είναι, δεν ξεχνά να σου θυμήσει πως χρωστά 2-3 μαθήματα. Νοιώθω ώρες ώρες πως θα ήθελα να μάθω ανατομία στα σπλάχνα του.
...Ο "χρωστάω-πάντα-ένα-περισσότερο-από-τον-κολλητό-μου-και-όχι-ένα-λιγότερο-για-ξεκάρφωμα" : συνήθως είναι πολύ σοβαρός και μετρημένος και αν γίνει σεισμός θα πει σε όλους να απομακρυνθούν από τα κάσα της πόρτας ή να τρέξουν μέσα σε ένα ετοιμόροπο κτίριο γιατί είναι άτομο που συνήθως ξέρει πολλά περισσότερα απο όσα έχουν ανακαλυφθεί και από όσα γενικά ισχύουν. Μάλλον από το πολύ WOW.
...Ο "είμαι-κενός-από-ενδιαφέροντα-και-μιλάω-μόνο-για-τη-σχολή" .Είναι αυτός που πετάγεται σαν τη πούτσα όταν ξέρει κάτι και κάνει σαν την κότα όταν δεν ξέρει. Όπως λέει και το όνομά του, η μοναδική του κουβέντα είναι τα μαθήματα της σχολής. Παλιόπουστα σε εχω σταμπάρει.



...Ο "παντρεμένος": εμφανίστηκε μόνο το πρώτο έτος στη σχολή και έκτοτε εξαφανίστηκε, και όλοι μας τον μνημονεύουμε στις συντροφιές μας συχνά, διερωτώμενοι τι να κάνει, και μόνο κάποιος λέει κάτι που "άκουσε" από "κάπου" πως η γυναίκα του γέννησε. και έκανε μωρό παιδί. Και μεις λέμε βαθυστόχαστα "έλα ρε", "σώπα ρε" μένουμε σκεπτικοί και μετά αρχίζουμε τις καφρίλες για το πως μπορεί να έγινε η σύλληψη βασιζόμενοι στο παρελθόν του τύπου-τύπισσας,
...Ο τρελός : (χωρίς εισαγωγικά) Είναι λογικό στατιστικά να υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας με μειωμένη εγκεφαλική δραστηριότητα. Είναι επίσης λογικό να υπάρχουν άνθρωποι με πολλά μποφόρια. Αναγνωρίζονται έυκολα με δείκτες όπως: Νευρικό φάγωμα σάντουϊτς και ηχηρό ρούφηγμα χυμού σε κάθε διάλλειμα, Περπάτημα τύπου "περιστεριού", Ευλαβική και σιωπηλή παρακολούθηση μαθημάτων, ντροπαλό και κατεβασμένο psycho βλέμμα, ιδρωμένα χέρια, λιπαρό δέρμα, ξηροδερμία, ναυτία, πυρετός, απώλεια συνείδησης, κώμα. κ.α
...Ο " ναι-ρε-εννοείται": έιναι ο πρόθυμος για όλα τύπος που λέει ναι σε όλα (παραταξεις, ρετσίνες, 5 επί 5, γκομενότσαρκες) και στο τέλος παίρνει απουσία από παντού και κάθεται
...Ο "πάμε να πιούμε καμιά ρετσίνα?" και καταλήγετε και οι δυο σας στα σκουπίδια να ξερνάτε
...Ο "πέρασα-22-μαθήματα-σε-μια-εξεταστική" ο σουπερουάουρας ΔΑΠιτης ή ΠΑΣΠιτης, με τις σούπερ γνώσεις
...Ο "Καστοριανός": στην πραγματικότητα κατάγεται από την Ιρλανδία και από την γη της επαγγελίας-Χαναάν, καθώς συνδυάζει στο πρόσωπό του την αντοχή σε προσβολή του ΚΝΣ από αλκοόλες και την πραότητα και ευχαριστότητα του χαρακτήρα.
...Η "πηδημένη": είναι αυτή που δεν ξέρει κανείς ποια είναι, αλλά και αυτή η τσούλα δεν εμφανίζεται να μάθουμε επιτέλους! Εικάζεται πως μέχρι να πάρει πτυχίο έχει πάρει κανα δυο καθηγητάδες που της βάζανε "8 ή 9 έως και 10" χωρίς αυτή να το αξίζει καθόλου.
...Ο "Χωριάτης": ότι και αν συμβαίνει γύρω του, αυτός παίζει αμέριμνα το μπάντζο του σκοπούς του αμερικανικού νότου, φορώντας το καρό του πουκάμισο. Έχει και 3 παιδιά με την αδερφή του.
...Ο "δεν-διάβασα-ρε-μαλάκα-αλλά-έγραψα" , έχει μεγάλη ξύλινη μύτη και περνάει όλα τα μαθήματα με χαρακτηριστική άνεση, τέτοια που κάνει όλους τους ακροατές του ηλίθιους από κούνια

3 σχόλια:

  1. Ω, ναι , ήρθε η ώρα για σχόλιο - συμπλήρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το λοιπόν συμπληρώνω (simply)...

    -Ο υπερφιλικότατος :
    είναι το πρώτο άτομο που γνώρισες στη σχολή (ή μέσα στα 3 πρώτα) και απ΄τα πρώτα milisecond της γνωριμίας σε φωνάζει με φιλικό παρατσούκλι, χαιρετάει φίλους και γνωστούς σου σαν να είναι ανήψια του, κανονίζει να πάτε διακοπές μαζί, σου αποκαλύπτει πικάντικες λεπτομέρειες της γκομενοζωής του υποπέφτοντας συνεχώς σε αντιφάσεις. Με λίγα λόγια είναι εκείνος που θέλει να γίνει κολλητός με όλους και οι γυναίκες να τον λατρέψουν αλλά καταλήγει να κάνει παρέα με άτομα που συγκροτούν έναν αλλοπρόσαλο θίασο.Επίσης ξέρει καλό τάβλι.
    (Α, όποιος θέλει γκομενάκια, το βράδυ ραντεβού καμάρα) έτσι, έτσι...

    -Οι Κύπριοι
    Αποτελούν όμαδα φοιτητών με καταγωγή την Κύπρο.
    Πηγαίνουν παντού και πάντα μαζί, όταν μιλάνε μεταξύ τους κανείς ποτέ δε μπόρεσε να καταλάβει γρι.Στη πραγματικότητα δε λένε κάτι συγκεκριμένο άπλα διασκεδάζουν βλέποντας τους καλαμαράδες να απορούν. Πιστεύω σε κάθε σχολή υπάρχει μία top "μορφή" που προέρχεται από την πολύπαθην μεγαλόνησον. Τέλος είναι γνωστό ότι το γράμμα "Ν" είναι ότι πιο ευχάριστο έχουν για να τελειώσουν μία λέξην, μία πρότασην, ένα κείμενον, ένα βιβλίον, ένα σχόλιον σε blogν. (ούτε οι ιππότες που λένε "νι" δεν κάναν έτσι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΈΛΑ ΝΤΑΞΕΙ....

    Έγραψες πάλι!! ΘΕΟΣ!!!!

    Σε κάθε περιγραφή που διάβαζα, μου ερχόταν και ένα άτομο στο μυαλό....

    Υπάρχουν και κανά δυο κατηγορίες ακόμη, που σκέφτηκα, αλλά που βαριέμαι να αναλύσω τώρα γιατί πρέπει να φύγω.

    Φιλιά σε

    ΑπάντησηΔιαγραφή