Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Έλληνες Άγιοι

Άη Δίας (αηδίας)= Εκδοχή 1: Αρχηγός των αγίων, αυταρχικός και ολοκληρωτικός. Την είχε σπάσει σε όλους τους άλλους αγίους με αυτή την συμπεριφορά του. Μια αηδία είχε καταντήσει. Εκδοχή 2: Ανάμεσα στα προχριστιανικά και μεταχριστιανικά χρόνια, συνυπήρχαν παλιές θρησκείες με την νέα, τον χριστιανισμό. Έτσι αρχικά για να μην προκαλέσουν, συνθέτανε παλιούς θεούς με νέες ορολογίες όπως ο άγιος. Εκδοχή 3: Προσφώνηση, ανεπίσημη από την εκκλησία, του νέου θεσμού της νεοσύστατης μπατσομάδας ΔΙΑΣ, όπου νέοι γέροι όλοι μαζί αποθεώνουν το φοβερό κοινωνικό έργο της ομάδας αυτής. Εκδοχή 4: Το αίσθημα αηδίας που νοιώθουν κάποιοι στην θέα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Άη Δώνης (αηδόνης)= Παλιός ποδοσφαιριστής, που έκανε μεγάλη καριέρα σε πολλές ελληνικές και αγγλικές ομάδες.Στην ελλάδα αγιοποιήθηκε από την μητρόπολη Τυρνάβου και Λαρίσσης, μετά την επιτυχία του σαν προπονητής να ανεβάσει την Α.Ε.Λ στην Α' εθνική.

Άη Ντου (I do)= Αρχική σημασία: Ο προστάτης των οπαδών που κάνανε ΝΤΟΥ για να μην πληρώσουνε. Στο όνομά του, και με τα σχετικά συνθήματα, συντεταγμένα ορμούσαν και κατακτούσαν θέσεις στο γήπεδο. Μεταγενέστερα: Ο προστάτης των ΠΑΟΚτσήδων.





Άη Εμ (I am)= Στην ελλάδα λατρεύεται η χάρη του Άη μαλάκα που προστατεύει όλους τους έλληνες,για χάρη συντομίας αλλά και οικειότητας καλείται ως Άη Εμ. Στην αμερική λατρεύται ο έμινεμ.

 

Άη Φόρος (αειφόρος)=Ο άγιος που απευθύνεται ο έλλην πολίτης καθώς τον περιμένει μια ζωή ολόκληρη πληρωμής φόρων.

Άη Κίνητος (αεικίνητος)=Ο άγιος προστάτης των συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Τον επικαλούνται συνήθως οι μονοχικοί διαβάτες που δέχονται επίθεση για κλοπή κινητού. Στα αστικά λεωφορεία κρέμεται μια εικονίτσα του πάνω από τον οδηγό, για να αποφεύγονται οι κλοπές στο στριμωξίδι.

 


Άη Θαλής (αειθαλής)=Ο Άη Θαλής ο Μιλήσιος, είναι ο προστάτης των προφορικών συμφωνιών. Από προσευχές στην χάρη του, βγήκανε και κάποια τραγούδια όπως το "τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε" και άλλα.

2 σχόλια:

  1. Εσύ που πάτησες το τετραγωνάκι που λέει "αηδία" να φας σκατά. εκτός και αν το πάτησες γιατί σου άρεσε πιο πολύ ο πρώτος άγιος που επινόησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να σε σπαμάρω λίγο;
    Σύγχρονοι Άγιοι!

    θα τους έβαζα σε εικόνες αλλά δε με αφήνει!
    ..ευχαριστώ για τις ιδέες τους άλλους θα τους υλοποιήσω ...σύντομα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή