Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

μιλιταριστικές ορολογίες 3, φλόγα στην οπή




Ο στρατός είναι από μόνος του μια κοινωνία που αναπαράγει μέσα της καταστάσεις. Το γεγονός πως έρχονται σε επαφή πολλά ετερόκλητα ανθρώπινα και μη στοιχεία προκαλεί ένα εκρηκτικό μείγμα (είναι σαν να βάζεις μέντος μέσα σε κοκακόλα, φακές στην φασολάδα, ασβέστη στο πιτόγυρο, ξύσμα όσχεου στον καφέ, πιτυρίδα στην πυριτιδαποθήκη, βόμβα υδρογόνου στις νήσους Μπικίνι)  και τα αποτελέσματα της έκρηξης παράγουν τον αξεπέραστο πλούτο και ποικιλία λέξεων που χρησιμοποιούνται για τις ενδοσυνεννοήσεις. Εγώ τις έμαθα και σας τις παραδίδω με κίνδυνο να φάω 5φ.


Μπιφτέκι: εκτός του ότι πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως στρόγγυλο και σοβαρό πλην εύγεστο έδεσμα εντούτοις εντός της περιφράξεως του στρατοπέδου, μακριά από το διοικητήριο, το μπιφτέκι παίρνει άλλη διάσταση. Μετουσιώνεται και από υλικό αντικείμενο γίνεται χρόνος...όταν "τρως μπιφτέκι" στο στρατό δεν το φχαριστιέσαι. Άμα το φας, σημαίνει πως θα πρέπει να το χέσεις. Και ο χρόνος δεν χέζεται. Αλλά θες τον χρόνο σου για να χέσεις. Όσο για να δώσεις αίμα.  Εκτός και αν σε πιάσει η αλλαγή του χρόνου να χέζεις. Τότε μπορείς να πεις πως ο χρόνος θα πάει σκατά. Αν φας μπιφτέκι στην αλλαγή του χρόνου, τότε ο συνδυασμός της ιδιότητας του χρόνου να μη χέζεται,σε συνδυασμό με το κύμινο της αργοπορίας του συναδέλφου σου που αποκοιμήθηκε SUCKS. Χωρίς το Γκόλντμαν. Τζαστ Σαξ.



Φίδιασμα: στην κατάσταση του φιδιάσματος περιέρχονται όλοι οι πρωτοπόροι στρατιώτες της μη κατανάλωσης θερμίδων από την εγκεφαλική λειτουργία. Είναι κάτι σαν safe mode όπου πέφτει ο μεταβολισμός, το δέρμα γεμίζει φολίδες, γίνεσαι ένα με το περιβάλλον υπακούοντας σε κάθε νόμο απόκρυψης-παραλλαγής. Εικάζεται πως αν αγγίξεις έναν στρατιώτη στη στιγμή που αυτός φιδιάζει, τότε θα περάσει μπροστά από τα μάτια σου η στιγμή της γέννησής σου σε full HD. Άλλοι πολιτισμοί τιμούν με αγήματα και όργια τους στρατιώτες που φιδιάζουνε. Άλλοι πολιτισμοί τρώνε φίδια αλλά εις μάτην, δεν μπορούν να φιδιάσουν όπως ο έλλης στρατιώτης...


Προβλεπέ: Πρόκειται για γερούνδιο, όπου η ικανότητα της πρόβλεψης ξεφεύγει για μια στιγμή από την αστρολογία και φωλιάζει στις καρδιές των στρατιωτών. Ο προβλεπέ στρατιώτης και η αυτού έντιμος και φιλότιμος συμπεριφορά είναι ένας από τους πυλώνες της ηθικής τάξεως του σύμπαντος. Άμα είσαι προβλεπέ εχεις εφαρμόσει τον πρώτο νόμο του Ναπολέοντα τολστόι Βιλλεαρδουίνου της σιντικής, που προβλέπει; "ο στρατιώτης που είναι προβλεπέ, έχει 33% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει από εγκεφαλικό ανεύρυσμα εξαιτίας του άγχους της προβλεψιμότητας. 2 στους 12 φαντάρους με σκελέα έχουν πατέρα από θεσσαλονίκη. Ο προβλεπέ υπακούει πιστα στην γενική εξίσωση του στρατού όπου:
                   
                      ΛεΛε=Προβλεπέ-(2φιδιάσματα+1/2μπιφτέκι)xΚ.Ψ.Μ"




Λελέ: Μυθολογικό πρόσωπο (αρχ. Λελέας κατά άλλους Λελεωνίδας, αργοτ. τιμητικά Λελέ) που απολύθηκε πρωτος από την σειρά "0". Το όνομά του συνδέθηκε άρρηκτα με τον βαθμό του, π.χ Λελέας (ΠΖ) Κοτόσουπας Βαλάντης. Ιερή έννοια το λελέ για όλο το στρατό, ακόμα και ο διοικητής της 4ης στρατιάς Γαλαξία (Αρειανός, σουπεράς), δάκρυσε φούμο στην πρώτη απόλυση έλληνα στρατιώτη ever. Φούμο και φασολάδα ανέβλυσε και από τον τάφο του Πελοπίδα στην ορεινή Πελοπόννησο. Ο στρ λελές διακρίνεται από το ιόκεον (jockey) που δεν τον άφησε ποτέ ασκεπή και τώρα καλύπτει ευλαβικά το ινιακό του οστό και τμήμα του αυχένα. Αν κάποιος νέος στρ αρρωστήσει βαριά με πυρετό μπορεί να πάθει λελεδίτιδα, όπου θα τον αφήσει ηλίθιο, φιδιασμένο, μπιφτεκωτή και παλιό για όλη την υπόλοιπη θητεία του. Μια άλλη εκδοχή θέλει το λελέ να έχει βγει από την ιαχή που αφήνανε στη μάχη οι Απάτσι (όχι οι Καρδιτσιώτες) που ήρθαν στην ελλάδα από την Κριμαία στον πόλεμο του '55.




Σειρά: υποκοριστικό: σειρούλα. χωριό: συρράκο. όνομα: συρίδης. φαγητό: πεσκανδρίτσα
Στο στρατό ξηράς όλοι είμαστε "σειρούλες", "σειρές" κλπ, προσφωνήσεις που υποκαθιστούν άλλες όπως "ψηλέ", "φίλε μου", "μαλάκα", "Σέηλορ μουν", "γιατρέ", "πουστόνεο", "μάγκα μου", "μαν", "ντιουντ", "αράουτ", "ρούχλα", κ.α. Είναι διαδεδομένη μεταξύ όλων και υπενθιμίζει πως όταν γίνουμε πολίτες θα πεθανουμε στις ουρές των δημόσιων υπηρεσιών περιμένοντας καρτερικά την "σειρά" μας. Δηλαδή έναν φίλο από τον στρατό που μπήκαμε στην ίδια ΕΣΣΟ, και του είπαμε να μας φέρει λίγο νερό και έναν καφέ στην ουρά, για να μην χάσουμε την σειρά μας δηλαδή αυτόν τον ίδιο.

Άλλο?????ΣΧΟΛΙΑ






1 σχόλιο:

  1. Λελεδόνια : Η μετενσάρκωση του ΣΤΡ Λελέ και της παρέας του(ΕΣΣΟ 0) σε πτηνά. Πολλοί πρώην στρατευμένοι νέοι έχουν αναφέρει περιστατικά κατά τα οποία λίγο καιρό πριν την απόλυσή τους άκουσαν την γλυκειά μελωδία τους (λελεδίσματα). Πόλλες φορές όμως μετά απ'το άκουσμα του τραγουδιού των λελεδονιών (ή λελεδονίων) οι ενλόγω νέοι υπέπεσαν στη κατάσταση του φιδιάσματος με αποτέλεσμα να φτάσουν κοντά στην "καμπάνα"*(εκκρεμεί ορισμός). Σύχνα παρουσιαστηκάν και κρίσεις κατά τις οποίες όσοι άκουσαν λελεδόνια άρχισαν να φωνάζουν δυνατά και χώρις προφανείς λόγους "δεν προλαβαίνω". Γενικότερα , πάντως, το να ακούσεις λελεδόνια είναι καλός οιονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή